Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

10 ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde bugün eğitim yapılmayacak.

10 ilde eğitime kar engeli
18 Ocak 2022
A+
A-

 Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerde ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Artvin’de merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Şavşat ilçelerinde eğitim-öğretim bugün tatil edildi. Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Yusufeli ilçelerinden taşıma yoluyla okullara gelen öğrenciler de izinli sayılacak.

Bolu’da ise vali Ahmet Ümit, eğitime bugün ara verildiğini açıkladı. Ümit, kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, ilk, orta, lise ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün ara verildiğini aktardı.

Rize Valisi Kemal Çeber de yaptığı yazılı açıklamada, “Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Çayeli, Güneysu, İkizdere ilçelerimiz için eğitim-öğretime verilen aranın 1 gün (18.01.2022) süreyle uzatılmasına ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmasına, merkeze bağlı taşımalı eğitim ve merkeze bağlı köy okullarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle (18.01.2022) ara verilmesine karar verilmiştir” dedi. Açıklamada, Pazar, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ilçeleri için eğitim-öğretiminin devamına karar verildiği de belirtildi.

Ordu’da ise Akkuş ilçesinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre, sabahtan itibaren Gaziantep’te yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti. Gül, açıklamasında, “Öğrenci kardeşlerimizin sağlığı için okullar ve rehabilitasyon merkezleri 18 Ocak Salı günü tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’nun Devrekani ilçesi genelinde, Küre ilçesinde iki okul hariç ve Bozkurt ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Küre Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada YİBO ve Çaybükü Yayla İlkokulu hariç tutuldu.

Karabük’te de kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamında diğer ilçelerde ise taşımalı eğitim öğretime bugün ara verildi.

Adıyaman’da il genelinde taşımalı eğitime bugün ara verildi.

Trabzon’da valilikten yapılan açıklamada, Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve ilçelerinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ortahisar, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitime ara verilecek. Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinde de kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları da bugün izinli sayılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.