24 kişinin hayatını kaybettiği Bozkurt’un hali içler acısı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 24’e yükselirken felaket sonrası ilçeden gelen görüntüler içler acısı.
Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Bölgede incelemede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Yani bu ilçe ikiye bölündü” dedi.
Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasıyla birlikte meydana gelen selde, su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi.
Araçlar sel sularında sürüklendi. Birçok vatandaş bulundukları binalarda mahsur kaldı. Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı çöktü. Yanında bulunan iki binada ise büyük hasar oluştu. 24 kişinin öldüğü Bozkurt’un felaket sonrası hali ise yürekleri parçaladı.
Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Hava Kuvvetleri, jandarma, emniyet, AKUT ve sahil güvenlik ile sivil toplum kuruluşlarının ekiplerinin el birliğiyle çalıştığını dile getirerek, yaklaşık 850 vatandaşın kurtarıldığını, önemli bir kurtarma faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. Kurtarma çalışmalarının detaylarına değinen Soylu, şu ifadeleri kullandı:
“Bu kurtarmalarda hasta, yaşlı, çocuk var. Aileler, bebekler, hamile var. Bunu ezberleyerek söylüyor değilim, her birini yaşadığımız için söylüyorum. Akşam 20.00’ye kadar yine arama kurtarma çalışmaları devam etti. Özellikle burada yani Bozkurt’ta arama, kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün. Hala bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem de arama tarama yöntemiyle çalışmalarına devam ediyorlar. Bu arada ihbarlar var, bu ihbarlarla ilgili de çalışıyoruz. En son hemen yolun, derenin karşı tarafından 8 vatandaşımızı bir ihbar neticesinde alabilme kabiliyetine sahip olduk. Yani bu ilçe ikiye bölündü. Yani ilçenin diğer tarafıyla bu tarafı arasındaki iletişim, ulaşım bu sabah 05.00’e kadar yoktu. Şimdi ulaşım da bir köy yolu üzerinden sağlanabildi yani iki ayrı alanda, iki ayrı çalışma gerçekleştiriliyor.”