Dolar 36,6650
Euro 39,9234
Altın 3.525,40
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 8°C
Sal 7°C
Çar 10°C
Per 11°C

7 yaşındaki Miray’ın ölümüne neden olan öğretmenin cezası belli oldu

Ordu’da, okulun bahçesinde 7 yaşındaki Miray Arslan’a cip ile çarparak ölümüne neden olan öğretmen Banu Kaya, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Kaya, “Ben de ailenin yerinde olabilirdim. Üzücü ve zor. 2 çocuğum ve öğrencilerim var. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

7 yaşındaki Miray’ın ölümüne neden olan öğretmenin cezası belli oldu
1 Kasım 2024
A+
A-

2 Eylül saat 09.00 sıralarında Ordu’nun Altınordu ilçesi Saray Mahallesi’ndeki Gazi İlkokulu’nun bahçesinde kaza meydana geldi. Beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya idaresindeki cip, 1’inci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a çarptı.

MİRAY HAYATINI KAYBETTİ

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocuk, kurtarılmadı. Gözaltına alınıp, tutuklanan Banu Kaya hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTI

Ordu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dün karar duruşması yapıldı. Banu Kaya SEGBİS aracılığıyla duruşma katılırken, Miray Arslan’ın annesi Eda ile babası Yakup Arslan ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

“ÜZÜCÜ VE ZOR” DEDİ

Savcı, Banu Kaya’nın tahliyesini isterken; müşteki avukatı, sanığın Olası kastla ölüme neden olma suçundan yargılanmasını istedi. Banu Kaya, Ben de ailenin yerinde olabilirdim. Üzücü ve zor. 2 çocuğum ve öğrencilerim var. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“ORTADA BİR CİNAYET VAR”

Bunun üzerine baba Yakup Arslan, “Geçen duruşmada dalga geçer gibi gülüyordu. 3 duruşmadır susuyorum artık buramıza geldi. Ortada bir cinayet var. Bunların arkasında kimler var da bu şekilde rahat davranabiliyorlar diyerek sanığa tepki gösterdi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Banu Kaya’ya ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.