Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 18°C
Çar 15°C
Per 19°C

Prof. Dr. Yılmaz: İlkokul 1’inci sınıftan itibaren ‘deprem dersi’ konmalı

Türkiye Jeoloji Kurumu Şeref Kurulu ve TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi jeolog Prof. Dr. Yücel Yılmaz, toplumu depreme hazırlamanın en etkili yolunun okullarda ilkokul 1. sınıftan itibaren ‘deprem dersi’ verilmesi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, “Bu çok ucuz, kolay ve kestirme bir yol” dedi.

Prof. Dr. Yılmaz: İlkokul 1’inci sınıftan itibaren ‘deprem dersi’ konmalı
29 Şubat 2024
A+
A-

Adana, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen ulusal sempozyumda, jeolog Prof. Dr. Yücel Yılmaz, ‘Şubat 2023 Depremleri ve Bölgemize Etkileri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, “Anadolu’da neden sürekli deprem oluyor? Adana ve çevresinde deprem olacak mı?” başlığıyla fay hatları ve depremlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yılmaz, Adana ve çevresinin deprem riski altında olduğunu belirterek, “Deprem olacak mı, diye sormak yerine depremden nasıl korunuruz ve kenti depreme hazırladık mı, bunları sormalıyız. Adana’da zemin çok kötü, sağlam zemin yok. O zaman binaları o zemine uygun yapmak lazım. Ama en önemlisi toplumu depreme hazırlamaktır” dedi.

Ayrıca, Prof. Dr. Yılmaz, “Okullara ilkokul 1’inci sınıftan itibaren ‘deprem dersi’ konulmalıdır. Her sene bu ders işlenmelidir. Toplum, ev hanımlarına kadar bilgi aktararak, ders koyarak sıfır maliyetle deprem nedir, nasıl oluyor konularında bilinçlendirebiliriz. Bunun pahalı ve uzun yolu ise toplumu eğitmektir. Merak eden, soran, sorgulayan, kendini depreme hazırlayan toplum oluşturmazsak bir sene geçtikten sonra Kahramanmaraş depremleri gibi unuturuz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.