Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 19 üye ülke ve Avrupa Birliği (AB) ile Afrika Birliğinin oluşturduğu G20’nin dönem başkanlığını Brezilya üstlendi.

Zirvenin düzenlendiği Modern Sanat Müzesi’ne eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20’ye ev
sahipliği yapan Brezilya Devlet Başkanı Lula Silva tarafından karşılandı.
Erdoğan’a, G20 Liderler Zirvesi’nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
G20 Liderler Zirvesi, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde, 18-19 Kasım’da, “Adil bir dünya ve sürdürülebilir bir gezegen inşa etmek” temasıyla yapılacak.
G20 üyesi 19 ülke ile Avrupa Birliği’nin liderlerini ağırlayacak Rio De Janeiro kenti de zirveye hazır. Zirve öncesi kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Zirveye özel olarak şehir merkezinde 8 bin askeri personel görevlendirildi ve kapsamlı bir güvenlik tatbikatı yapıldı.
G20’ye ev sahipliği yapacak Modern Sanat Müzesi’nin etrafı bariyerlerle kapatıldı, yol kenarlarına zırhlı araçlar ve silahlı askerler yerleştirildi.
ÜÇ FARKLI OTURUM DÜZENLENECEK
Latin Amerika’nın en kalabalık ve en büyük ülkesi Brezilya, 19 üye ülkenin yanı sıra Afrika Birliği ve Avrupa Birliği liderlerinin katılımıyla G20 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.
Bu yıl “Adil Bir Dünya ve Sürdürülebilir Bir Gezegen İnşa Etmek” temasıyla düzenlenen zirve kapsamında “Sosyal Kapsayıcılık İle Açlık Ve Yoksullukla Mücadele”, “Küresel Yönetişim Kurumlarının Reformu” ve “Sürdürülebilir Kalkınma Ve Enerji” başlıklı üç oturum yapılacak.