Bir İlk Daha: Jandarma’nın Öncü Kadın Albayı Tuğgeneralliğe Terfi Etti!
Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle tuğgeneralliğe terfi etti. Şakir, bu terfi ile Jandarma teşkilatında yeni bir ilke imza atmış oldu.

30 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2025/293 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile terfi listesinde yer alan Şakir’in yeni rütbesi, 30 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak. Gülden Mat Şakir, tuğgeneralliğe terfisinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığı görevine atandı.
İlk Kadın Subay
Daha önce 16 Ağustos 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle Çankırı İl Jandarma Komutanı olarak atanarak bir ilki gerçekleştiren Gülden Mat Şakir, bu göreve getirilen ilk kadın subay unvanını taşımaktaydı. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yönelik atama ve terfi kararları kapsamında, toplam 21 general ve albay bir üst rütbeye yükseltildi.