Dolar 40,6046
Euro 47,3740
Altın 4.425,11
BİST 10.956,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 31°C

ABD’den Türkiye’ye Kavala çağrısı: Serbest bırakın!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye Osman Kavala’yı serbest bırakma çağrısını yineledi. ABD, “Türkiye’ye Osman Kavala’yı derhal serbest bırakma ve davasının hızlı ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması çağrısı yapıyoruz” dedi.

ABD’den Türkiye’ye Kavala çağrısı: Serbest bırakın!
11 Şubat 2021
A+
A-

“DERHAL SERBEST BIRAKIN”

Gezi Davası’nda tahliye edilen ancak serbest bırakılmadan bu kez de 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili suçlanarak tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala’yla ilgili ABD’den kritik bir çağrı geldi. Üç yıldır tutuklu bulunan Kavala’yla ilgili bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, “Türkiye’ye Osman Kavala’yı derhal serbest bırakma ve davasının hızlı ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması çağrısı yapıyoruz” dedi.

Price açıklamasının devamında, “Kavala’ya yöneltilen yanıltıcı suçlamalar, tutukluluğunun devam etmesi, davaların sonuca ulaşmasının gecikmesi hukukun üstünlüğü ve demokrasiye olan saygıyı sarsmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BARKEY’E YÖNELTİLEN SUÇLAMALARIN TEMELSİZ OLDUĞUNA İNANIYORUZ’

Açıklamada, Dr. Henri Barkey’nin dava sürecine dahil edilmesine de değinilirken, “ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey’e yöneltilen suçlamaları endişeyle takip ediyor ve bunların temelsiz olduğuna inanıyoruz” denildi.

Bakanlık, Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2019’da verdiği Kavala kararına uymaya davet etti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.