Perinçek” Taliban ABD’yi ezdi”
Perinçek, “Taliban ABD’yi Afganistan’da ezdi, Afganistan’a kimse iktidar tayin edemez, önder tayin edemez” dedi. Perinçek, Türkiye’de sığınmacı sorunun da Suriye Hükümeti ile iş birliğinden geçtiğini vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında Çıkış Yolu programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
ABD’nin Afganistan’da yenildiğini belirten Doğu Perinçek “Amerika Afganistan’da yenildi, bunu saptıyoruz. Ve diyoruz ki; Taliban hedefine doğru ilerliyor ve Afganistan’a hakim olacağı belli oldu. Bizim toplantımızdan iki gün sonra Kabil’e girdi Taliban ve barışçıl yoldan girdi, silah atmadan ele geçirdi Kabil’i.” ifadelerini kullandı.
SIĞINMACI SORUNU KİMLER İLE ÇÖZECEK
Afgan sığınmacı sorununu komşuları Çin, Pakistan, İran, Türkiye ve Rusya ile çözebileceğini söyleyen Perinçek “Bunlar Asya’nın okkalı, önder ülkeleri. Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Rusya, Çin bu 6 ülke aralarında bir beraberlik kurmalılar ve Afganistan ile sığınmacılar sorununu çözmeliler.” dedi.
“Silahla Amerika’yı kovdular ne anlaşması, Amerika kaçtı oradan en anlaşması. Neyle direnecek, hadi dirensin! Yenildi. 20 yıldır Amerika direniyor orada. Sonuç itibarıyla bir gerçek var, ”Amerikan emperyalizmini Taliban yendi”. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, Afganlar da yoğurdu böyle yedi. Taliban önderliğinde yoğurt yedi, biz de Mustafa Kemal önderliğinde yoğurt yemiştik. Ama ikisi de yoğurt yedi. “diyen Perinçek ikisinin de emperyalizme karşı savaştığını söyledi.
PERİNÇEK ”HEMEN SURİYE HÜKÜMETİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”
Suriyeli sığınmacılar için tek çözümün Suriye hükümeti ile iş birliği yapılması olduğunu belirten
Doğu Perinçek, “Sığınmacılar var, düzensiz göçmenler var. Sığınmacı ile mülteci aynı kavram. Sığınmacı bir statü tabi hukuken sığınmacı olarak kabul ettiğin zaman o belli bir hukuki statü. Geçici sığınmacı da bir statü. Düzensiz göçmen dedikleri, gelmiş, bir statüsü yok ama burada. Suriyeliler için tek çözüm var: Suriye hükümeti ile anlaşacağız. Hemen bir iki ay içerisinde PKK falan orada temizlenecek. Zaten PKK, Türkiye ile Suriye anlaştığı an 1 ay içinde beyaz bayrağı çeker” dedi.