Dolar 36,4554
Euro 38,2908
Altın 3.441,15
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Asgari ücrete yapılacak artış vatandaşın mutfağında eriyecek

CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, asgari ücret görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde asgari ücret artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete yapılacak artış vatandaşın mutfağında eriyecek
15 Aralık 2021
A+
A-

-Enflasyon Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor-
CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, asgari ücret artışının yoksulluk sınırının üstünde olması gerektiğini belirterek mevcut ekonomik krizde yapılacak olan zammın vatandaşın cebine yansımayacağını söyledi. Bozat, asgari ücretteki artışın vatandaşın mutfağa bile ulaşmadan pazarda eriyeceğini ifade ederek, “Bir vatandaşın en temel besin ihtiyacı olan 5 ürünü ele alalım. Bunlar ekmek, çay, süt, tavuk ve mercimek olsun. 2021 yılı içerisinde ekmek Yüzde 150, çay Yüzde 38, süt Yüzde 125, mercimek Yüzde 140 ve tavuk Yüzde 140 zamlanmış. Bu rakamlara bakıldığında resmi kanallarca açıklanan enflasyon rakamları kesinlikle doğru değil. Yine bu rakamlara göre enflasyon Yüzde 100’ün üzerinde görülüyor. Ülkede böyle bir kriz böyle bir darboğaz varken enflasyon nasıl Yüzde 21 olabilir. Enflasyondaki bu yükseliş yüzünden asgari ücrete yapılacak zam vatandaşın cebine girmeden uçup gidecek.” ifadelerini kullandı.

-Krizden Kurtulmak İçin Kalıcı Çözümler Üretilmeli-
Döviz artışı ve dolar endeksli ham madde ihtiyacı nedeniyle ekonominin dibe vurduğuna dikkat çeken Bozat, “Kalıcı çözümler bulmak yerine günü kurtarma çabasındalar. Merkez Bankası faiz indirim yapıyor ve dolar satıyor. Birkaç saatliğine dolar düşüyor ancak hemen ardından dolar yine yükseliyor. Sattıkları dolarlarda boşa gidiyor. Bugün her şey dolara endeksli hale getirildi. Çarşıya pazara inin vatandaşın aldığı ekmek bile dolar kuruna göre artıyor. Bu krizde asgari ücretlinin dar gelirlinin hayatını sürdürmesi çok çok zor. Bir şeylerin değişmesi gerek artık” diye konuştu.

HABER: BURCU ATBAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.