Dolar 38,1881
Euro 43,9906
Altın 4.189,18
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

MHP’den istifa etti

1980 darbesinden üç ay önce suikasta uğrayan Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak’ın oğlu, eski MHP Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak partisinden istifa etti.

MHP’den istifa etti
14 Ocak 2022
A+
A-

1977-1978 yıllarında İkinci Milliyetçi Cephe Hükümeti’nde MHP’den Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak’ın oğlu, eski MHP Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk milliyetçisinin yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne gam. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar” ifadelerini kullandı.

Bir dönem MHP Genel Başkanlığı’na aday da olan Süleyman Servet Sazak, bir süredir parti yönetimine olan muhalefetiyle biliniyordu.

Gün Sazak, MHP Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütürken, 27 Mayıs 1980 günü eşinin yanında Dev-Sol militanları tarafından öldürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.