Dolar 42,2072
Euro 48,9810
Altın 5.701,23
BİST 10.640,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Son dakika: AKOM saat vererek uyardı! Dolu geliyor

İstanbulluların beklediği yağmur için bugün saat verildi. Öğle saatlerinde başlayacak olan yağmurun, akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak ve dolu yağışıyla devam edeceği belirtildi.

Son dakika: AKOM saat vererek uyardı! Dolu geliyor
24 Ağustos 2022
A+
A-

Yurt genelinde “eyyam-ı bahur” sıcakları yaşanırken İstanbul’da zaman zaman sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor.
Son olarak Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından, İstanbullulara yeni bir uyarı geldi.

istanbul yağmur
Dolu uyarısı

Öğle saatlerinde beklenen yağmurun, akşam saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.

Öte yandan yağışla birlikte yerel dolu yağışı, yoğun şimşek ve yıldırım aktivitesi yaşanacağı da kaydedildi.

“Cuma akşam saatlerine kadar etkili olacak”

AKOM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul’da saat 13.00 itibariyle etkili yağış bekleniyor. Saat 22.00’e kadar etkili olması beklenen yağışlarla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışı da bekleniyor. Yoğun şimşek ve yıldırımla birlikte yağış anında kuvvetli rüzgarın yer yer saatte 50 km hıza çıkma ihtimali bulunuyor. Özellikle çatı uçmalarına karşı tedbirli olunması istendi.

istanbul yağmur

Ani bastırma ihtimali bulunun yağışların göllenmelere, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına, yağışın şiddetine göre de derelerde taşkınlara neden olabilir. Cuma akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı havaya karşı tedbirli olunması öneriliyor.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.