Dolar 36,4344
Euro 38,3436
Altın 3.446,43
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Fakıbaba’nın meclis üyeliğinin düşmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı

İYİ Parti grup toplantısında rozetini Genel Başkan Meral Akşener’in taktığı Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliğinin düşmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fakıbaba’nın meclis üyeliğinin düşmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı
27 Ekim 2022
A+
A-

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı bir açıklama ile hem milletvekilliğinden hem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Fakıbaba istifasını duyurduğu açıklamasında “2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum” ifadelerini kullanmış ve ardından da İYİ Parti’ye geçeceğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.
“ARANIZDA OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”
İYİ Parti’nin grup toplantısı öncesinde Genel Başkan Meral Akşener, Fakıbaba’ya rozet taktı. Fakıbaba ilk sözlerinde “Öncelikle böylesine coşkulu, heyecanlı, davası, vatan millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetle söylüyorum. Siyasete ilk kez başlıyor gibi heyecanlı hissediyorum” ifadelerini kullandı.
KARAR RESMİ GAZETE’DE
Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda Ahmet Eşref Fakıbaba’nın milletvekilliğinden istifasının kabul edilmesine ilişkin karar bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, Urfa Milletvekili Fakıbaba’nın milletvekilliğinden istifası nedeniyle, Anayasa’nın 84’üncü maddesi gereğince TBMM üyeliğinin düşmesine Genel Kurul’un 26 Ekim tarihli 12’nci Birleşiminde karar verildiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.