Dolar 39,2409
Euro 44,5090
Altın 4.154,88
BİST 9.058,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 27°C

CHP’li Yalım: Memur ve emekli iktidara dersini vermeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, memur ve emekliye verilen yüzde 25 zam artışına tepki göstererek, “İktidar süslü Saray’ın ejder meyvesini yerken memur ve emekli kan ağlıyor. 16 milyon memur ve emekli var. Bu kesim artık gücünün farkına varmalı ve sandıkta hükümete dersini vermelidir” dedi.

CHP’li Yalım: Memur ve emekli iktidara dersini vermeli
4 Ocak 2023
A+
A-
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, memur ve emekliye verilen yüzde 25 zam artışını değerlendirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamı sonrası memur ve emekliye yüzde 25 zammın reva görüldüğünü söyleyen Yalım, “Bu artışla ortaya çıkan zamla memur ve emekli geçinemez. Bundan sonra intihar eden, ekonomik nedenlerden dolayı boşanan, borçları ile haciz edilen memur ve emeklinin vebali iktidarın üzerinedir. İktidar süslü Saray’ın da ejder meyvesi yerken millet kan ağlıyor. Bu ülkede 16 milyon 854 bin memur ve emekli var. Bu kesimin artık gücünün farkına varıp sandıkta hükümete ders verme zamanı gelmiştir.” dedi.
En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyleyen Yalım, “Eğer mevcut iktidar bunu yapmazsa Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında biz bunu yapacağız. Bizim iktidarımızda memur, emekli, işçi açlığa ve sefalete mahkum edilmeyecek. Emekçimizi açlığa mahkum edenlerden de hep birlikte hesap soracağız” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.