Hatay’ın Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay bir kez daha sallandı. Saat 18.53’te Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hafta başında 6.4 ve 5.8 ile 2 kere sallanan kentte yine deprem olması vatandaşta panik yarattı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük hasar alan Hatay, sallanmaya devam ediyor. Hafta başında 3’er dakika arayla iki kez sarsılan kentte, bir kez daha deprem oldu.
AFAD, Defne ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5 olarak açıkladı. Depremin derinliği 9.76 kilometre olarak belirtildi. Kentte yıkıma dair bir bilgi paylaşılmazken, depremin çok uzun sürmediği öğrenildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, sarsıntının ardından ekiplerin saha taramasının sürdüğünü belirterek, “Deprem nedeniyle birkaç hasarlı binanın yıkılması dışında önemli bir durum yok. İlk belirlemelere göre herhangi bir yaralanma ya da enkaz altında kalma durumu da söz konusu değil.” dedi.