Dolar 36,4258
Euro 38,2280
Altın 3.445,27
BİST 9.637,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

9.Şakayık Şenliği başlıyor!

Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği iş birliğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Şakayık Şenliği, düzenlenecek olan birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşları bekliyor. Türkiye’de yetişen önemli endemik bitkiler arasında yer alan Şakayık, Anadolu yakasında sadece Şile Sarıkavak Köyü’nde yetişiyor.

9.Şakayık Şenliği başlıyor!
5 Mayıs 2023
A+
A-

Senede sadece 20 gün çiçek açan ve güzelliği dillere destan olan Şakayık, Şile Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan şenlik ile İstanbulluları buluşturacak.  Çiçeğin tanıtımı ve Şile’nin kültürel değerlerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen şenliklerde birbirinden güzel etkinlikler katılımcıları bekliyor.

Şile’nin kültürel ve tarihi değerlerini korumak ve yaşatmak için çalıştıklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şakayık bahçelerine sahip çıkarak, turizme katkı sağlamaya devam edeceklerini de önemle vurguladı. “Çevre Gönüllüleri Derneği ile bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz şenliğimiz ilçemizin nadir bulunan güzelliklerini tanıtmak ve yaşatmak için çok iyi bir fırsat.  Türkiye’nin önemli bir endemik bitkisinin Sarıkavak Köyü’nde yetişiyor olması bizim için çok büyük bir değer. Bu değeri yaşatmak ve tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı tüm turistleri bu güzel etkinliğimize bekliyoruz. Bu doğal güzellikleri yerinde görüp yaşayarak bölge insanımızın doğal ürünlerle yaptıkları doğal tatları yerinde tatma fırsatı bulabilirsiniz” dedi.

6 Mayıs Cumartesi günü Sarıkavak Köyü’nde düzenlenecek olan festivalde, atölyeler, sahne etkinlikleri, yöresel börek tadım yarışması, doğa yürüyüşü gibi birbirinden farklı etkinlikler ziyaretçileri beklerken, köyün tertemiz havasında, ender bulunan Şakayık çiçeğini de yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. 

İstanbul’da nadir olarak görülen Şakayık bitkisi, koruma altında olduğundan bulundukları yerden koparmanın yaklaşık 120 bin TL cezasının bulunduğunu da unutmayın.  13.30’da başlayacak olan etkinliğe Şile’den katılmak isteyen ziyaretçiler için saat 11.30’da Yeryüzü Pazarı’ndan servis kaldırılacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.