Adalet Bakanı duyurdu! “Cezaevine dönmeyecekler”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanların tekrar cezaevine dönmeyeceğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen maddeyi duyurdu.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda komisyonda kabul edilen kanun teklifinin denetimli serbestlikle ilgili düzenlemelerine ilişkin açıklamada bulundu.
Adalet Bakanı Tunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifine göre, Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.
31 Temmuz itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir.
Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir.”
31 TEMMUZ’A İŞARET ETTİ
Bakan Tunç, ayrıca teklife göre 31 Temmuz itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülüklerinin kalkacağını, bu kişilerin ancak suç işlerse doğrudan cezaevine alınacağını, Kovid-19 izninde olup da bu düzenlemeyle denetimli serbestliğe ayrılanların tüm yükümlülüklerinin devam edeceğini ifade etti.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün kabul edilen kanun teklifine göre;
•31/7/2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik…— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) July 7, 2023