Dolar 39,2289
Euro 44,7145
Altın 4.153,30
BİST 9.019,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 29°C

İBB adayı Murat Kurum vaatlerini açıkladı!

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim vaatlerini kamuoyuna duyurdu.

İBB adayı Murat Kurum vaatlerini açıkladı!
25 Ocak 2024
A+
A-

AK Parti Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, ulaşım, kentsel dönüşüm, çevre ve bir dizi proje hakkında açıklamalarda bulundu.
İşte Kurum’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
ULAŞIM PROJELERİ
İstanbul’un ulaşım sorunlarına çözüm önerileri sunan Kurum, 5 ve 10 yıllık iki ayrı ulaşım planlaması yaptıklarını belirtti.
Projeleri hayata geçirerek trafik sorununu çözmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Metro ağını genişletme, yeni hatlar ekleyerek ortalama trafik süresini azaltma, raylı sistem payını artırma gibi hedeflerini paylaştı.
İstanbul’a iki büyük tünel yapacaklarını ve bu tünellerin toplam uzunluğunun 122,2 kilometre olacağını belirtti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşüm konusuna vurgu yapan Kurum, 600 bin konutun risk altında olduğunu ve acilen dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
5 yılda 650 bin yatay mimari eksenli konut inşa edeceklerini ve KİPTAŞ eliyle 300 bin konutu başlatacaklarını açıkladı.
Dönüşüm sürecinde hibe, kredi ve taşıma desteği sağlayacaklarını belirtti.
ÇEVRE PROJELERİ
İstanbul’un su sorununa değinen Kurum, Marmara Denizi’ne atık su gitmeyeceğini ve su kapasitesini %21 artıracaklarını ifade etti.
İstanbul’a yeni içme suyu barajları ve su depoları ekleyerek su sorununu çözmeyi planladıklarını belirtti.
SOSYAL PROJELER
İstanbullulara yönelik sosyal projeleri de paylaşan Kurum, işten çıkarılan işçileri geri alacaklarını ve haksız yere işten çıkarmayacaklarını söyledi.
Kreş hizmetini genişleteceklerini, 7/24 kreş hizmeti sunacaklarını açıkladı.
Kadınlara ve gençlere yönelik desteklerde bulunacaklarını ifade etti.
İstanbul’un mobil uygulamasını 1 yıl içinde hizmete alacaklarını ve dijital bir beyaz masa uygulaması başlatacaklarını söyledi.
KÜLTÜR VE SANAT PROJELERİ
İstanbul’un kültür ve sanat alanındaki potansiyelini değerlendireceklerini belirten Kurum, meydanları ihya edeceklerini ve kültür merkezleri kuracaklarını ifade etti.
İstanbul’da festivallerin sayısını artıracaklarını ve Anadolu Kültür Merkezi’nin temellerini atacaklarını belirtti.
İstanbul Şehir Merkezi’ni hayata geçireceklerini ve tarihi yarımadada bir renovasyon başlatacaklarını açıkladı.
HAYVAN HAKLARI VE ÇEVRE
Sokak hayvanlarına yönelik bir proje ile sahipsiz hayvanları kontrol altına alacaklarını ve 39 ilçeye hizmet verecek tesisler kuracaklarını ifade etti.
DİJİTAL PROJELER
İstanbul’un dijital ikizini oluşturacaklarını ve mobil uygulamayı 1 yıl içinde hizmete alacaklarını açıkladı.
SPOR VE OLİMPİYATLAR
Sporla yaşayan bir İstanbul için çalışacaklarını belirten Kurum, Olimpiyatlar için konaklama imkanlarını genişleteceklerini ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.