Dolar 41,3754
Euro 48,6346
Altın 4.902,89
BİST 11.294,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 26°C
Per 24°C

İstanbul için yeni karar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TEM Otoyolu’na çıkan bağlantı yollarında bulunan gişelerin kaldırılmasına yönelik bir karar aldı. Bu önemli gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı.

İstanbul için yeni karar!
1 Şubat 2024
A+
A-

İstanbul’daki trafik sorununa çözüm amacıyla alınan yeni karara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bağlantı yollarındaki gişelerin kaldırılarak ‘Serbest Geçiş Sistemi’nin uygulanacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu uygulama ile birlikte trafikte daha hızlı ve güvenli geçişin sağlanacağını belirtti.

İstanbul trafiğini rahatlatma amacıyla yapılan bu düzenleme kapsamında, gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak hedefleniyor. Bu doğrultuda, otoyollarda gişesiz ücret toplamayı sağlayan Serbest Geçiş Sistemi İstanbul’da devreye alınacak.

Samandıra, Avcılar, Ispartakule ve Hadımköy’deki gişelerin kaldırılmasıyla birlikte, bağlantı yollarındaki gişe adaları ve kanopiler de ortadan kaldırılacak. Bu adımların uygulanmasıyla İstanbul’da daha hızlı ve güvenli bir trafik akışının sağlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.