Dolar 36,6014
Euro 39,8900
Altın 3.432,67
BİST 10.596,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Çok Bulutlu
İstanbul
23°C
Çok Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 18°C

İlk kez ‘Çocuk Zirvesi’ düzenlenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl ilk defa ‘Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk’ temasıyla ‘Çocuk Zirvesi’ düzenleyecek.

İlk kez ‘Çocuk Zirvesi’ düzenlenecek
24 Nisan 2024
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ilk kez ‘Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk’ temasıyla ‘Çocuk Zirvesi’ düzenlenecek. Zirve, TBMM Başkanlığı himayesinde, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ve politikacılar, akademisyenler, uzmanlar, çocuklar ve gençlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Zirvede, çocuk politikalarının ve uygulamalarının çocuk merkezli oluşturulması ve istişare mekanizmalarının aktif olarak çalıştırılması amacıyla çeşitli konular ele alınacak. Bu kapsamda, çocuklarla ilgili güncel çalışmaların takip edilerek, dijitalleşen uygulamalar arasında çocukluk kavramının yeniden değerlendirileceği ve geleceğe dair çocuk politikalarının oluşturulması için zemin hazırlanacak.

Zirvede, çocukların güvenli bir geleceğe hazırlanması, toplumun bu konudaki farkındalığının artırılması, ulusal platformda yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı gibi konular da ele alınacak. Farklı başlıklarda düzenlenecek paneller ve konuşmaların yanı sıra, çocuk konusunda uzmanların, akademisyenlerin ve çocuk politikalarının üretilmesinde rol oynayan kişilerin katılımıyla çıktılar rapor olarak hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.