Ahmet Şık’tan Bakan Soylu’ya çok sert sözler
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında tartışma yaşadı. Türkiye’ye getirilen uyuşturuculara dair yapılan konuşmalar sırasında Ahmet Şık, Soylu’ya “Sen haysiyetini menfaatine ezdirmiş bir adamsın” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir süredir devma eden Bütçe Komisyonu görüşmelerinin bu hafta tamamlanması planlanıyor.
Dün, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçelerinin görüşülürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da görüşmelere katılarak bir konuşma yaptı.
Komisyon görüşmeleri öncesi milletvekillerini selamlayan Soylu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekilleri tarafından Duvar kitabıyla karşılanırken, İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de kitabı Soylu’ya hediye etmişti.
Bütçe görüşmeleri sırasında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile Bakan Soylu arasında da çok sert tartışmalar yaşandı. Şık’ın sorularına yanıt vermekten kaçınan Soylu, çeşitli ithamlarda bulunurken; Şık, “Sen haysiyetini, onurunu ezdirmiş bir adamsın” diyerek yanıt verdi.
Başkan Cevdet Yılmaz’ın müdahale ettiği tartışma sırasında Soylu kendisine iftira atıldığını öne sürerken, Ahmet Şık ise “Her türlü hesabını vereceksin” sözleriyle yanıt verdi.
İşte o görüntüler;
HABER: Hasan Sezgin Karabulut