AK Parti Sözcüsü Çelik: Yargı sürecini siyasetçiler değerlendiremez
AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik terör ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Savcının iddianamesini, mahkemenin nasıl değerlendireceğini değerlendirecek olan siyasetçiler değil” sözlerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu’yla ilgili konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) terör ve yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili konuşan Ömer Çelik, dikkat çeken ifadeler kullandı.
CHP’ye tepki gösteren Ömer Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;
“YAPAY ZEKA DAHA İLERİ ARGÜMAN SUNAR”
Dosyanın içeriğine ilişkin bilgiye sahip değiliz, konu yargıda. Ekrem İmamoğlu’na başlatılan soruşturma dosyasına dair bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini izlemektir. Artık CHP’nin öğrenme kabiliyeti olmadığı görülmüştür. Yapay Zekaya sorsan Özgür Özel ve Cumhuriyet Halk Partisinden daha iyi muhalefet yapar. Yapay zekanın CHP’ye öğreteceği çok şey vardır.
”CUMHURBAŞKANIMIZA YÖNELİK SÖZLER KABUL EDİLEMEZ”
Sayın Özgür Özel, darbe girişimi nedir, darbe girişimine siyasi organizasyonlar nasıl destek verir diye bir merak içerisindeyse bu konuyla ilgili en zengin literatür CHP’nin tarihinde vardır. Soruşturmayla ilgili Erdoğan’a yönelik sözler kabul edilemez. Yargı sürecini siyasetçiler değerlendiremez. Siyasetçilerin yapması gereken, yargı sürecini izlemektir. Cumhurbaşkanımıza söylediğiniz sözlerin size dönük olarak ifade ettiği tek şey alnınıza yazılmış bir utanç olacaktır.
ÖZGÜR ÖZEL’E TEPKİ: CHP’NİN İSMİ DARBECİLİĞİN YANINA YAZILIR
Soruşturmaya yönelik açıklamaları ile siyasi cehaletin zirvesini oluşturuyor. Siyasete özel bir arama motoru olsaydı “Darbecilik” ile ilgili her aramada Cumhuriyet Halk Patisi çıkacaktır. Darbecilik ithamı dayanaksız. CHP’nin ismi darbeciliğin yanına yazılır. Bizim herhangi bir vesayet girişimi ile yan yana olmamız söz konusu değil. AK Parti, milletin partisidir. Cumhurbaşkanımızın demokrasimize verdiği 1 saatlik emek CHP’ye 100 yıl yeter. Sayın Özgür Özel’in Cumhurbaşkanımızı ve AK Partimizi ‘sivil darbe’ gibisinden bir ifadeyle yan yana anması siyasi akılsızlığın zirvesidir.
”ÖZGÜR ÖZEL ÇIKSIN İDDİALARI AÇIKLASIN”
İddialar ispatlanırsa genel başkanlıktan istifa ederim diyebilir mi? Özgür Özel çıksın iddiaları açıklasın. CHP kendi içinde kurduğu sandığı Türkiye’nin sandığı sanıyor. Bu iddialar zaten CHP’liler tarafından da gündeme getirilen konular. Özgür Özel yapılanlara kefil mi? Masumiyet karinesi esastır, dolayısıyla kararı mahkemeler verecektir ve biz bu karara saygı duyacağız.
”CHP’NİN ATATÜRK İLE İLGİSİ KALMAMIŞTIR”
Eğer bir sivil darbe varsa Özgür Özel’in adaylık dayatması bunun örneğidir. Siz kendi iç seçim sürecini Türkiye’nin resmi seçimi zannedersiniz o zaman sizin zihniyetinizde demokrasi olmaz, bu paralel devlet anlayışıdır. CHP’nin Atatürk’ün kurduğu partiyle bir ilişkisi kalmamıştır. CHP yönetilemiyor, CHP içinde bir kriz var., süreç yönetilemiyor. Bunu örtmek için bize saldırmaları, cari açıklarını kapatmaya yetmez.