AK Parti’de adaylık süreci başlıyor
Adalet ve Kalkınma Partisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklara başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yerel seçim çalışmalarına ilişkin süreç hız kazandı.
İlk adım aday belirleme süreci ve sürece ilişkin takvim hazır. Seçim takvimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında son şekli verilecek, düğmeye basılacak.
Edinilen bilgiye göre, adayların başvuruları için taslak hazırlandı. Resmi olarak tarihin duyurulması için MKYK toplantısı bekleniyor. Hazırlanan taslak 7 Kasım’da yapılacak toplantının gündeminde olacak.
ÇEVRİMİÇİ BAŞVURU YAPILABİLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından tarihler kamuoyuna duyurulacak. Kasım ayı içinde adaylık başvurularının alınması bekleniyor. Önce adaylar başvuru yapacak, ardından temayül yoklaması başlatılacak.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi yerel seçime hazırlık sürecinde de teknolojinin imkanlarından faydalanılacak. Aday müracaatları çevrim içi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak.
AK Parti aday tanıtım toplantısının da yıl sonunda düzenlenmesi planlanıyor. Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.