Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçim çağrısına tek cümlelik yorum!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin grup toplantısında “Milletimiz 14 Mayıs’ta 6’lı masaya ‘Yeter’ diyecek” ifadelerini kullanmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mayıslar bizimdir” paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şimdiye kadarki en güçlü 14 Mayıs mesajını vererek, “Rahmetli Menderes 14 Mayıs’ta ‘Yeter söz milletin’ diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek” dedi
AKŞENER’DEN “MAYISLAR BİZİMDİR” PAYLAŞIMI
Bu sözler Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs’ta gerçekleşeceğine yönelik yorumlanırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Akşener, “Mayıslar bizimdir” ifadelerini kullandı.
MAYISLAR BİZİMDİR! ☀️
— Meral Akşener (@meral_aksener) January 18, 2023
GÖZLER ŞİMDİ ALTILI MASA’DA
Bu açıklamanın ardından altılı masaya çevrildi. Bu masada oturan liderler, bu zamana kadar henüz bir aday ismi konuşmadıklarını ve seçim tarihi ilan edilinceye kadar adaylarını açıklamayacaklarını söylemişlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir konuşmada, “Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi ‘böyle yapalım’ diye, biz de ‘olur’ dedik” ifadelerini kullanmıştı.