Dolar 38,2598
Euro 43,8430
Altın 4.228,86
BİST 9.325,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Açık
İstanbul
18°C
Açık
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 17°C

Ankara Kulübü Derneği’nden Mansur Yavaş’a anlamlı ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etti.

Ankara Kulübü Derneği’nden Mansur Yavaş’a anlamlı ziyaret
19 Temmuz 2023
A+
A-

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Seymenler ve Bacıerenler tarafından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliğinde yapılması planlanan Ankara’nın Başkent Oluşunun ve Cumhuriyet’in 100. yıldönümleri etkinliklerinin konuşulduğu ziyarette, Ankara Kulübü Derneği’nin faaliyetleri, yıl içinde yapılacak olan çalışmalar ve Ankara için önem taşıyan projeler ele alındı.
Görüşmede, her yıl Ankara Kulübü’nün 5-13 Ekim tarihleri arasında “Mazlum Dünyanın Kalbi: Ankara” temasıyla Ankara’da gerçekleştirdiği “Uluslararası Başkent Ankara Haftası”na dair yapılacak projeler ele alındı.
ÖZASLAN: “ANKARA, MAZLUM DÜNYANIN KALBİDİR”
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Ankara Kulübü Derneği olarak her yıl 5-13 Ekim tarihleri arasında ‘Başkent Ankara Haftası’ düzenlemekteyiz. Ankara, mazlum dünyanın kalbidir. Ankara Kulübü Derneği olarak yurtdışından Ankara’ya getirdiğimiz heyetlerle bu haftayı kutluyor, çok çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Köklü değerlerimiz ve Geleneklerimiz yanında Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara’mızın temsili açısından bu etkinlikler çok önemli. Ankara’yı ve değerlerimizi bu anlamlı haftada tanıtıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Ekim 1922’de Ankara hemşehriliğini kabulü ve 13 Ekim 1923 Ankara’nın başkent oluşu vesilesiyle Ankara’nın bu önemli günlerini bu yıl da aynı şekilde kutlamayı, etkinliklerimizi coşkuyla sürdürmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda Ankara kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması açısından destekleriniz önemlidir.” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise, “Bir Ankara sevdalısı ve dernek üyesi olarak derneğin çalışmalarına büyük önem veriyorum. 5 Ekim 1922’de Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabulü ve 13 Ekim 1923 Ankara’nın Başkent oluşu vesilesiyle yaptıklarınız ve her yıl gerçekleştirdiğiniz etkinlikleriniz sizleri değerli kılıyor. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmiş olduğunuz etkinliklerden çok keyif almıştım. Bu önemli etkinlikleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan tarafından ABB Başkanı Mansur Yavaş’a Başkent Ankara Dergisi, “Geleneksel Ankara Ezgileri: Seymen Tezenelerinden Bacıeren Oyunlarına” isimli elli altı türküden oluşan albüm, Derneğin yayınları olan Gri Şehir ve Yirmi İki kitabı ile Kırgızistan’dan gelen ipek üzerine keçe ile işlenmiş şal hediye edildi. Görüşme, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.