Dolar 32,4952
Euro 34,7654
Altın 2.488,35
BİST 9.532,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Art arda iki mucize kurtuluş

İzmir’de dün saat 14.51’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde en büyük zararı gören Bayraklı ilçesindeki 10 katlı Yılmaz Erbek apartmanında art arda iki mucize kurtuluş daha yaşandı.

Art arda iki mucize kurtuluş
31 Ekim 2020
A+
A-

Arama kurtarma ekiplerinin nakış işler gibi sabırla sürdürdüğü çalışmalarda Yılmaz Erbek apartmanın enkazından, önce yaklaşık 15.5 saat sonra saat 06.23’te Fadime Tolu (53) çıkarıldı. Umutları artıran bu mucizenin ardından saat 07.15’te ise 50’li yaşlarda Gülçin Aykut Soydan da yaralı olarak moloz yığınları arasından kurtarıldı. Vatandaşların alkışları arasında enkazdan indirilen iki yaralı da ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bu binadan daha önce de 9 kişi sağ olarak kurtarılırken, 2 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

17 SAAT SONRA SAĞ KURTARILDI

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 10 katlı Yılmaz Erbek apartmanında saat 08.00 sıralarında bir kurtarılma sevinci daha yaşandı. Arama kurtarma ekipleri, enkazda bulunduğu yerini belirledikleri Hülya Özbek’i saat 08.00’da enkazdan sağ olarak kurtardı. Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi enkazın üzerinde yapılan Özbek, ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hülya Özbek’in enkaz altında kalan son kişi olduğu tahmin edilirken, ekiplerin bir süre daha dinleme yapacağı ifade edildi.


RIZABEY APARTMANINDAN 1 ÖLÜ ÇIKARILDI, İKİZ KARDEŞE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR 

Bu arada yine Bayraklı’daki Rızabey apartmanı enkazından Ayşe Köse’nin cansız bedeni çıkarıldı. Aynı binanın enkazında Sayra ve Çınar Akagündüz (15) adlı ikiz kızkardeşlerden biri ile temas kuruldu. İkizlerin çıkarılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu binanın enkazında 16 yaşında İnci adındaki genç bir kızın daha bulunduğu bilgisine ulaşıldı. 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.