Aşkım Kapışmak gözaltına alındı!
Ankara merkezli operasyonda yüksek kazanç vaadiyle 1 milyar dolarlık vurgun yapan şebekeye yönelik olarak Aşkım Kapışmak İstanbul’da gözaltına alındı ve Ankara’ya götürüldü.
Yazar Aşkım Kapışmak, Ankara merkezli 21 ilde “Smart Trade Coin” isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden “Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç” vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şebekeye yönelik “Sibergöz-42” operasyonu kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara’ya götürüldü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, milyar dolarlık haksız kazanç elde eden ve uluslararası dolandırıcılık gerçekleştiren 127 şüpheli yakalandı. Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak da gözaltına alınarak soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya sevk edildi.
SİBERGÖZ-42 OPERASYONU
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, “Nitelikli Dolandırıcılık, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması” suçlarına yönelik olarak Ankara merkezli Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun’da düzenlenen operasyonlarda 127 şüpheli yakalandı.
Operasyon, sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” ifadelerini kullandı.
Bu sabah düzenlenen “Sibergöz-42” operasyonunda yakalanan şüphelilerin, “Smart Trade Coin” isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden “Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç” vaadiyle vatandaşları yatırıma yönlendirdiği, otomatik al-sat işlemlerini gerçekleştiren bot uygulaması sattıkları ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunarak “Saadet Zinciri” sistemi oluşturdukları iddia ediliyor. Bu yöntemle uluslararası dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdikleri ve 1 milyar dolar vurgun yaparak haksız kazanç elde ettikleri ifade ediliyor.
Yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konulurken, adreslerdeki aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Operasyonun genişleyebileceği belirtiliyor.