Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ataşehir’de kadınlara sağlık taraması yapıldı

Her yıl Ekim ayında tüm dünyada meme kanserine farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Ataşehir’de kadınlara sağlık taraması yapıldı
12 Ekim 2021
A+
A-

Bu kapsamda meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No: 108-110 adresinde bulunan Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Ölçümü Görüntüleme Merkezi’nde Ataşehirli kadınlara yönelik tarama yapıldı.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 11 Ekim Pazartesi günü organize edilen programda 30 kadına ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı. 11-15 Ekim tarihleri arasında hafta boyunca gruplar halinde toplamda 200 kadına “Sağlık Taraması” (mamografi-smear-kemik yoğunluğu ölçümü) yapılacak.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan tarama organizasyonu hakkında şunları söyledi:

“Her yıl Ekim Ayı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak kabul edilmekte, bu çerçevede müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturuyor ve vatandaşlarımız için bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu sebeple farkındalık haftası boyunca toplam 200 kadınımızın sağlık taraması yapılacak. Kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavidir. Biz de Ataşehir Belediyesi olarak erken tanının önemini bir kez daha belirtmek istedik. Kadınlarımızın sağlıklarını önemsemelerini ve taramalarını yapmalarını bu anlamda desteklediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Unutmayalım ki erken tanı hayat kurtarır.”

Sağlık taraması yapılan kadınlar Ataşehir Belediyesi’ne ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.