Atatürk Anıtı’na baltalı saldırı: Dayı ve yeğene 3’er yıl kadar hapis istemi
Kayseri’de, Atatürk Anıtı’na balta ile zarar veren Yaşar Kılıçkaya (59) ve yeğeni Zeynep Abdullah (31) hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran’da yaşanan olayda, Yaşar Kılıçkaya (59) ve yeğeni Zeynep Abdullah (31), balta ile Atatürk Anıtı’na saldırdı. Polis ekipleri müdahale ederek şüphelileri gözaltına aldı. Olay yerine ek güvenlik önlemleri alındı ve anıtta 13 balta darbesi tespit edildi. İki şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklandı.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Yaşar Kılıçkaya ve Zeynep Abdullah’a ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istendi. İddianamede, şüphelilerin ifadelerine de yer verilerek, Yaşar Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisini ‘Mesih’ olarak tanımladığı, Zeynep Abdullah’ın ise dayısını ‘Mesih’ olarak kabul ettiği belirtildi. Şüphelilerin ifadelerinde, “Hazreti İbrahim’in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz” dedikleri aktarıldı. Ayrıca Kılıçkaya, eylemi herhangi bir örgütten talimat almadan gerçekleştirdiğini ifade etti.
Olayla ilgili olarak Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava süreci devam etmektedir.