Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

BAK Kadıköy arama kurtarma çalışmaları için yola çıktı

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy) Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. 

BAK Kadıköy arama kurtarma çalışmaları için yola çıktı
6 Şubat 2023
A+
A-

Kadıköy Belediyesi’nin afetlerle mücadelede eğitimli ve uzman ekibi BAK Kadıköy, AFAD’ın çağrısıyla Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerden de hissedilen deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı sabahın erken saatlerinde ekiple buluştu ve hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Afet Koordinasyon Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde ilçe belediye başkanlarıyla birlikte deprem çalışmalarıyla ilgili toplantıya katılan Odabaşı “Dileğimiz bir an önce bölgedeki yaraları hızlıca sarmak. Hepimize geçmiş olsun.” dedi.

“Orta Seviye Arama Kurtarma” akreditasyonunun sahibi olarak AFAD koordinasyonunda afetlere müdahale edebilecek yetkiye sahip BAK Kadıköy’ün 30 kişilik uzman ekibi, arama köpeği Lena’yla yola çıktı. Lena Köpekli Arama Timleri yeterlilik sınavını başarıyla geçerek, hızlı organize olup, BAK Kadıköy’ün acil müdahale etme donanımına sahip eğitimli ekibinin arama çalışmalarında görev alabilecek sertifikanın sahibi.

GEZİCİ AŞEVİ AFET BÖLGESİNDE SICAK YEMEK DAĞITACAK

Kadıköy Belediyesi’nin, ilçeyi olası afetlere hazırlamak için yaptığı çalışmalar kapsamında bünyesine kattığı 2 adet Gezici Aşevi tırı da afet bölgesinde sıcak yemek dağıtmak için yola çıktı. Her bir aşevi tek seferde 3 bin kişilik yemek dağıtma kapasitesine sahip.

YARDIM İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Öte yandan Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’da bulunan ana binası ve bahçesinde vatandaşlardan gelecek yardımların toplanması için kriz masası oluşturuldu. Öncelikli olarak ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, yastık, gıda kolisi, kadın pedi, temiz kıyafet, temiz bebek kıyafeti, bebek maması gibi ihtiyaçlar toplanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.