Dolar 42,2451
Euro 49,1259
Altın 5.559,75
BİST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Bakan Soylu: Hasarlı binalara girilmesi kesinlikle yasak!

Hatay’da incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağır hasarlı binalarda tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Deprem hareketliliğinin sürdüğünü belirten Bakan Soylu, “Tüm kolluk birimlerimize talimat verdim. Kimse bu evlere giriş yapmayacak. Buradan bir eşya taşımaya yönelik bir süreç söz konusu değil, girilemez, kesinlikle yasaktır.” ifadelerini kullandı

Bakan Soylu: Hasarlı binalara girilmesi kesinlikle yasak!
22 Şubat 2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar alan Hatay, 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle daha sallandı. Son iki deprem nedeniyle bazı binalar yıkılırken, Hatay’da incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde son durumu aktardı.

Deprem hareketliliğinin devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalara girilmesinin yasak olduğunu belirtti. Soylu, “Depremin meydana getirdiği enkazda arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor. Ağır hasarlı binalar çıktı. Bu tespit çalışması devam ediyor. Vatandaşımıza bilgi vermek isteriz. Bu sonuçlar nihai sonuçlar değil. İtiraz edilebilir. Orta hasarlı bir binası olan vatandaşın itirazı üzerine binası tekrar incelenebilir. Evi az hasarlı olan bir vatandaşımız, tekrar değerlendirilmesini isterse ekipler tekrar oraya gidecektir.” dedi.

Soylu, “Bu iş sonuçlanana kadar herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Acil yıkılacak binalara kesinlikle girilmesi yasaktır. ‘Benim orada eşyam var, 1 saat girim’ gibi bir durum söz konusu değildir. Artçı Deprem bize göstermiştir ki, deprem hareketliliği devam ediyor. Tüm kolluk birimlerimize talimat verdim. Kimse bu evlere giriş yapmayacak. Buradan bir eşya taşımaya yönelik bir süreç söz konusu değil, girilemez, yasaktır.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.