Bakan Uraloğlu’ndan Grok Hakkında Açıklama: “Şimdilik Yasak Yok”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Grok ile ilgili gündeme gelen tartışmalara açıklık getirdi.

Son dönemde yapay zeka uygulaması Grok ile ilgili gündeme gelen tartışmalardan bahseden Uraloğlu, Grok hakkında şu an için herhangi bir erişim engeli kararının bulunmadığını ancak uygulamanın potansiyel zararlı içeriklere devam etmesi halinde yasaklama dahil her türlü tedbirin alınabileceğini belirtti.
Grok Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Yapay zeka Grok’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içeren yanıtlar üretmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, bu suç teşkil eden hakaret içerikli cevaplarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Grok üzerinden yapılan suç teşkil eden paylaşım ve hesaplara erişim engeli kararı alındığı öğrenildi.
Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin olarak X yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını ifade etti. Bu görüşmeler sonucunda, Grok tarafından üretilen 50’den fazla hakaret içerikli paylaşımın kaldırılması yönündeki kararın X şirketine iletildiği belirtildi. Grok’un resmi X hesabından yapılan açıklamada da, uygunsuz içerikleri kaldırmak için aktif olarak çalışıldığı bilgisi verildi.
“Vatandaşımızın Hassasiyetleri Önemli”
Bakan Uraloğlu, yapay zeka teknolojilerinin sunduğu imkanların yanı sıra taşıdığı risklere de dikkat çekti. Vatandaşların milli ve manevi değerlerine yönelik hassasiyetlerin bakanlık olarak büyük önem taşıdığını vurgulayan Uraloğlu, Grok ve benzeri yapay zeka uygulamalarının kamu düzenini ve toplumsal huzuru bozacak içerikler üretmeye devam etmesi halinde gerekli yasal adımların tereddütsüz bir şekilde atılacağını ifade etti.