Dolar 38,2404
Euro 43,9409
Altın 4.224,27
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 20°C

Başkan Keskin ‘Cep Herkülü’nü andı

Birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilen, üst üste 3 kez olimpiyat şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017’de hayatını kaybetmişti. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Naim Süleymanoğlu’nu vefatının beşinci yılında yayınladığı mesajla andı.

Başkan Keskin ‘Cep Herkülü’nü andı
19 Kasım 2022
A+
A-

Dünya ve Türk halter tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane sporcular arasında yer alan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu “Cep Herkülü” lakaplı Naim Süleymanoğlu, vefatının beşinci yıl dönümünde anıldı.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Naim Süleymanoğlu’nun vefatının yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı. Başkan Keskin, anma mesajında “Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluğuyla bayrağımızı gururla dalgalandıran, halterin efsane ismi Naim Süleymanoğlu’nu, vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?
Bulgaristan’ın Kırcaali kentinin Ahatlı köyünde 23 Ocak 1967’de dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu, haltere başlamasıyla ilgili bir ifadesinde “9 yaşındayken halter antrenörüm Hilmi (Pekünlü) Hoca beni keşfetti, böylece haltere başladım. O zamanlar Bulgaristan’dan dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcular çıkıyordu, ben de şampiyon olmak istedim.” demişti.
Tarihin unutmadığı Naim Süleymanoğlu, 14 yaşındayken Bulgaristan’da gençler ve yıldızlar şampiyonu olurken, 15 yaşındayken 1982’de Brezilya’da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda ilk dünya şampiyonluğunu elde etti ve “En genç dünya rekortmeni” unvanına ulaştı.
1983’te Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda birinci olan Naim Süleymanoğlu, 1983-1986 yılları arasında gençlerde 13, büyüklerde 50 rekor kırdı, 1984, 1985 ve 1986’da dünyada yılın haltercisi seçildi. ABD’de 1983’te gerçekleştirilen “Rekortmenlerin Turnuvası”na katılan Naim Süleymanoğlu, burada dünya rekorunu kırmasıyla kendisine ABD tarafından “Cep Herkülü” lakabı layık görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.