Dolar 36,4344
Euro 38,3436
Altın 3.446,43
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Belirlenen şartlara uyan restoran ve kafeler, müşterilerine kapılarını açabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında normalleşme sürecinin mart ayında başlayacağı müjdesini verdi. Yeni dönemle birlikte kapılarını açmaya hazırlanan işletmelerse, Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen 8 kuralı yerine getirmek şartıyla müşteri ağırlayabilecek.

Belirlenen şartlara uyan restoran ve kafeler, müşterilerine kapılarını açabilecek
18 Şubat 2021
A+
A-

Dün akşam gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalar da yapan Cumhurbaşkanı, normalleşme sürecinin mart ayı ile birlikte başlayacağını duyurdu.


NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR


Esnafın merakla beklediği konuşmada, restoran, kafe vb. işletmelerin açılması için de sinyal verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.” ifadeleri sonrasında koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece paket servis ve gel-al hizmeti veren işletmeler için de bir yol haritası hazırlandı.


8 ŞARTI SAĞLAYAN İŞLETMELER AÇILABİLECEK


Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak önlemlerle ilgili 8 kriter belirledi.


Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak.


Müşterilerin ateşleri ölçülecek.

Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek. Kapasiteyi aşaması durumunda müşteri içeri alınmayacak.


Yemekler, çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.


Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak.


Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.


Her masada hijyen ürünleri olacak.


Masalar her müşteriden sonra temizlenecek.


Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.