Dolar 39,2289
Euro 44,7145
Altın 4.153,30
BİST 9.019,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 29°C

Beşiktaş’taki gece kulübü yangını: Apartman yöneticisi konuştu!

Beşiktaş’ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği ‘Masquerade’ isimli gece kulübünün bulunduğu binanın yöneticisi Şule Şakat, daha önce yaptıkları şikayetleri belirtirken, “Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Üst pasajın olduğu yer fuaye, giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış, ruhsatı öyle alınmış” ifadelerini kullandı. ‘Masquerade’ isimli gece kulübündeki yangına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Beşiktaş’taki gece kulübü yangını: Apartman yöneticisi konuştu!
3 Nisan 2024
A+
A-

Dün saat 13.00 sıralarında Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta bulunan 16 katlı bir binanın -1 katındaki ‘Masquerade’ adlı gece kulübünde yangın çıktı. İddiaya göre, tadilat sırasında sahnenin yanında bir patlama meydana geldi ve bu patlamanın ardından gece kulübü alevler içinde kaldı. O sırada içeride bulunanlar ve binadaki diğer kişiler mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi, ancak yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Apartman yöneticisi Şule Şakat, daha önce binada bulunan gece kulübü nedeniyle şikayetçi olduklarını ifade etti. Şakat, “İçeride oksijen tüpünün patlamasıyla çıkan bir yangın. Ses nedeniyle izole edilmiş bir yerdi, herhalde bir patlama olması lazım, onun sonucunda oldu. Çıkışa çok yakın olması içeridekilerin de dumandan boğulduğunu düşünüyoruz. Yoğun bir duman altında kalmışlar. Biz yapıldığı günden beri istemiyoruz, şikayette bulunduk. Eskiden ilk açıldığında tv stüdyosu olarak kullanılıyordu o zaman bir sıkıntı yoktu. Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Üst pasajın olduğu yer fuaye, giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış, ruhsatı öyle alınmış” dedi.

Şakat, daha önce mekan sahibiyle görüştüğünü ve işçilerin iftar için toplandığını belirterek, “Ses ve güvenlik açısından görüştük. Tadilat süresince en başından beri sesin fazla olması ve binamızda gece kulübü istemedik. Aynı yerden girip çıkıyoruz. İftar için davet edilmişler. Tadilat vardı, ‘herkes gelsin ortalığı toparlar iftar yaparız’ demişler. 15 gün önce belediyeye başvuru yapmıştık karot almalarını istedik ama mal sahibi izin vermediği için onu bile yapamadık” şeklinde konuştu.

Beşiktaştaki gece kulübü yangını... Apartman yöneticisi: Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor

Beşiktaştaki gece kulübü yangını... Apartman yöneticisi: Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.