Çekmeköy’de özel okulda taciz iddiası
Çekmeköy’deki özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışan bir İran vatandaşı, iddiaya göre birden fazla kız öğrencisine cinsel tacizde bulundu. Gözaltına alınan ve çalışma izni olmadığı tespit edilen öğretmen adliyeye sevk edildi. Ayrıca, okul idaresi hakkında ‘suçu bildirmeme’ ve ‘kaçak işçi çalıştırma’ suçlarından adli ve idari işlem başlatıldı.

Çekmeköy Merkez Mahallesi Nurtepe Sokak’ta bulunan özel bir okulda, İran uyruklu Bahman G. adlı bir kişinin 3 ay önce İngilizce öğretmeni olarak işe başladığı iddia ediliyor. Ancak, Bahman G.’nin dersine girdiği bazı ilkokul öğrencileri, başka bir öğretmenlerine giderek şikayetlerde bulundu. Öğrenciler, Bahman G.’nin kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Durumu ailelerine aktaran öğrencilerin ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçerek şüpheli Bahman G.’yi yakalayarak gözaltına aldı.
Polis incelemeleri sonucunda, şüphelinin 03 Kasım 2024 tarihine kadar oturum izninin olduğu ancak çalışma izninin olmadığı belirlendi. Ayrıca, okul idaresi hakkında suçu bildirmeme ve kaçak işçi çalıştırmaktan adli ve idari işlem başlatıldı. Şüpheli, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan hakkında yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte velilerin tepkisi de arttı. Bir veli olan Bedrettin İmrek, durumu şöyle aktardı: “Biz önce velilerle toplandık. Muhatabımızı bulamadık. İlk geldiğimizde yarım saat beklettiler. Sonra genel müdür yardımcısıyla görüştük. Sonra ortaokul genel müdür yardımcısıyla görüştük. Neler olması gerektiğini, yani çocuğumuzu buradan çıkarmamak adına ne yapabiliriz diye görüştük zaten toplantıda. Onlar da genel kurulu toplayıp neler yapacaklarıyla ilgili bizi tatmin edecek şeyleri söylediler.
İranlı bir öğretmenmiş zaten. 13 çocuk varmış bu duruma maruz kalan. Onların vermiş olduğu bilgilerde sadece kız çocukları değil erkek çocuklarını da istismar etmiş. Bununla ilgili biz de takip edeceğiz. Savcılığa başvuruda bulunacağız. Sonradan medyadan duydum. Whatsapp gruplarındaki velilerden eşim aracılığıyla ben de öğrendim. Tabii ki ben de öğrenir öğrenmez buraya gelip tepkimi göstermek için muhataplarla iletişime geçtim. Ama ilk geldiğimde muhatapları bulamadım. Sonradan veliler çoğalınca toplantı yapmak durumunda kaldılar. Bu konunun peşini bırakmayacağız.”