Dolar 38,2026
Euro 44,1349
Altın 4.201,97
BİST 9.458,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

‘Chronotope ‘ Corpus Galeri’de sergilendi

Şişli’de bulunan Corpus Galeri,  Görsel Sanatçı Sema Özevin tarafından ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturulmuş fotoğrafları ‘Chronotope ‘ isimli stant ile sanatseverlerle buluşturdu.

‘Chronotope ‘ Corpus Galeri’de sergilendi
19 Kasım 2021
A+
A-

Sema Özevin tarafından ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturulmuş ‘Chronotope ‘ isimli fotoğraf standı Şişli’de bulunan Corpus Galeri’de sanatseverlerle buluştu.

Şişli’de bulunan Corpus Galeri,  Görsel Sanatçı Sema Özevin tarafından ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturulmuş fotoğrafları ‘Chronotope ‘ isimli stant ile sanatseverlerle buluşturdu. Vakit ve yeri anlatan stant, insanın insan-zaman-mekan birlikteliğini ele alıyor. Galeride ‘Chronotope’ kavramı altında bir ortaya getirilen 3 farklı proje sergilendi. Siyah beyaz eserler 2011 yılında  deneysel fotoğraf tekniği ile üretildi. Öteki eserler ise ışıkla boyama tekniği ile yapıldı.  Fotoğraflar büsbütün zifiri karanlıkta yalnızca el feneri aydınlatması yapılarak çok uzun pozlama formülüyle üretildi. Stant, 18 Kasım – 12 Aralık tarihleri ortasında Corpus Galeri’de ziyaretçilere açık olacak.

“PROJE YAKLAŞIK BİR YIL SÜRDÜ”

Eserler hakkında bilgi veren Sanatçı Sema Özevin, “Chronotope soyut olan vakitle somut olan yerin aslında birlikteliği demek. Biz bu stantta soyut olan vakitte üretilen işlerle burada galeri ortamında somut bir yerde birleştirerek aslında ikisinin birlikteliği ile farklı bir lisan oluşturmak istedik. Chronotope kavramı altında bir ortaya 3 farklı proje geldi. Siyah olanlar 2011 yılında üretilen işler ve o işler büsbütün deneysel fotoğraf tekniği ile üretildi. Işıkla boyama tekniği büsbütün zifiri karanlıkta yalnızca el feneri aydınlatması yapılarak çok uzun pozlama usulüyle üretilen fotoğraflar. Hasebiyle bu teknikle üretilen bu proje yaklaşık bir yıl sürdü. Devam serisi de birebir serinin manipülasyondan oluşuyor. Devamında yeniden siyah beyaz fotoğraflarda uzun pozlama tekniği ile üretilmiş deneysel fotoğraflardan oluşuyor. Vakit ve yerin birleşmesi bu üç projenin birleşmesiyle gerçekleşti.” dedi

“FARKLI VAKİTLERDE FARKLI YERLERDE ÇALIŞILDI”

Serginin küratörü  Mehmet Demir ise “Bu stant aslında bir çatı vazifesi görmektedir. Chronotope vakit ve yerin birlikteliği manasına gelmektedir. Yapıtların farklı serilerden olmalarının nedeni farklı vakitlerde ve farklı yerlerde çalışmış olmasıdır. Yer, bellek ve vakit kavramı altında birleştikleri için hepsi tıpkı manada tabir edilmekte. Stant 1 aydan uzun sürecek” dedi.

Haber: Nurgül Tutar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.