Çin aşıları yarın sabah Türkiye’ye geliyor
Türkiye’nin Çin’li Sinovac firmasından aldığı koronavirüs aşıları yarın sabah Türk Hava Yolları’na ait kargo uçağıyla İstanbul’a geliyor

Türkiye’nin Çin’li Sinovac firmasından aldığı koronavirüs aşıları yarın sabah Türk Hava Yolları’na ait kargo uçağıyla İstanbul’a geliyor. 3 milyon doz koronavirüs aşısı sabah saat 06.10’da İstanbul’da olacak.
İlk aşamada 9 milyon kişi aşı olacak. Aşıda öncelik, virüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarında. Riskli grup kabul edilen 65 yaş üstü vatandaşlar da ilkbölümde aşılanacak.
Kronik hastalar ile evden çıkamayacak durumdakilere adreslerinde aşılama yapılacak. Sadece daha önce koronavirüse yakalanmamış kişiler aşılanacak.
Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25
Türkiye’ye, şubat ayına kadar Çin’den 50 milyon doz COVID-19 aşısı gelecek.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun Çin aşısının etkinliği ile ilgili inceleme sonuçlarını açıkladı.
“Bu sonuçlar aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz.”
Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada 17 konteynerde bulunan 3 milyon doz aşı Boeing 777 tipi TK-6175 sefer sayılı kargo uçağıyla saat 06.10’da Pekin’den İstanbul Havalimanı’na geleceği, aşıların bir sonraki gün Ankara’ya gönderileceği belirtildi.