Dolar 38,2002
Euro 44,2907
Altın 4.167,49
BİST 9.307,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 21°C

Çocuklarda dikkat eksikliği grup terapileriyle çözülüyor

Esenyurt Belediyesi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı alan çocuklar için grup terapileri düzenliyor. 7-10 yaş arası çocuklara yönelik terapilerde, dikkat dağınıklığı üzerine çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Çocuklarda dikkat eksikliği grup terapileriyle çözülüyor
17 Ağustos 2021
A+
A-

Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı alan çocuklar için grup terapileri düzenliyor. 7-10 yaş arası çocukların el ve motor becerilerine katkı sunmak amacıyla yapılan etkinliklerde, her hafta farklı bir konu işleniyor. Terapilerde; odak kurma ve sürdürme, dikkat geliştirme, öz güven artırma, sınırları belirleme, davranışları kontrol etme, stresle başa çıkabilme becerilerini geliştirme, kurallara uyma ve sorumluluk bilincini artırma, öfke kontrolü sağlama, ilişki kurma ve sürdürme, ders çalışma becerisini geliştirme, anda kalma becerisi oluşturma ve iletişim becerileri geliştirme gibi konularda çeşitli oyun ve aktiviteler yapılıyor.

“Çok güzel sonuçlar aldık”

Çocuklarla yapılan grup terapilerinden olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde görevli Uzman Psikolog Bilge Demirhan, “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite grup çalışmamıza Mayıs ayında başladık. O zamandan beri 7 oturum gerçekleştirdik. İlk oturumumuzu ebeveynlerimizle seminer şeklinde yaparak bir test uyguladık. Dikkat eksikliği olan çocuklarımızı buraya davet ederek, 6 hafta boyunca gerek oyunlarla gerekse aktivitelerle onları destekledik ve çok güzel sonuçlar aldık” dedi.

Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde, Çarşamba günleri gerçekleşen terapilerle ilgili bilgi almak veya kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, müdürlüğün 0212 892 57 30 numaralı telefonunu arayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.