Cumhur İttifakı yerel seçim çalışmalarına başladı!
Cumhur İttifakı’nda yerel seçim çalışmaları hız kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Adana, Mersin ve Manisa’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday çıkarmamasını isteyeceği iddia edildi.

Cumhur İttifakı kanadında yerel seçim çalışmaları hız kazandı. Seçimde yapılacak işbirliği için her iki partide yer alan heyetlerin haftaya bir araya gelmesi bekleniyor. Heyetlerin işbirliği kapsamında önceliği de büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesine vereceği ifade ediliyor.
BAHÇELİ, 3 BÜYÜKŞEHRİ İSTİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında 2019 yerel seçimleri döneminde yapılan işbirliği kapsamında, Adana, Mersin ve Manisa’da MHP, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti aday göstermişti.
31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlerde de 2019’da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayının, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti’nin adayının destekleneceği kaydediliyor.
SEÇMEN KİTLESİNİN KABULLENECEĞİ İSİMLER BELİRLENECEK
AK Parti ve MHP’nin, başta CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere tüm büyükşehir belediye başkan adayları ile bir çalışma yaptığı da kaydediliyor. Bu kapsamda da MHP’nin aday belirleyeceği büyükşehirlerde “AK Parti tabanının da itiraz etmeyeceği bir ismin”, AK Parti’nin aday gösterdiği büyükşehirlerde ise “MHP tabanının itiraz etmeyeceği bir ismin” aday olacağı ifade ediliyor. 519 ilçe belediye başkanlıklarında yürütülecek işbirliğinde ise “dengenin gözetileceğine” işaret ediliyor.