Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Selahattin Demirtaş’tan cevap: Benim ne olduğumu da kendisi karar veriyor
Diyarbakır’da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a tepki göstererek, “Edirne’de cezaevinde kalan kişinin Kürtlükle alakası yok. Bu adam Kürt değil. Ama vatandaşlarımı sömürüyor. Bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde ne yapıyor? Benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor” dedi. Erdoğan’ın sözlerine cevap veren Demirtaş, “Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da toplu açılış programına katılarak yaklaşık 12 milyar 342 milyon liraya mal olan 140 projenin açılışını gerçekleştirdi. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da tepki gösterdi.
“KÜRTLÜKLE ALAKASI YOK, BU ADAM KÜRT DEĞİL”
Selahattin Demirtaş’a yönelik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmıştır. Edirne’de cezaevinde kalan kişinin Kürtlükle alakası yok. Bu adam Kürt değil. Ama vatandaşlarımı sömürüyor. Bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde ne yapıyor? Benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Diyarbakır ekonomisiyle, kültür ve sanatıyla, altyapısıyla yoluna kararlı bir şekilde devam etmektedir. Artık Diyarbakır huzurun şehridir” ifadelerini kullandı.
DEMİRTAŞ’TAN YANIT
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren Selahattin Demirtaş, “Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor” dedi.
Selahattin Demirtaş’ın paylaşımı: