Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen atamalar Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı’ndaki atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Adalet Bakanlığı üst kademe kamu yöneticiliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atamalar gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince; Teftiş Kurulu Başkanı Cihan Yıldız, Ceza İşleri Müdürü Mehmet Yılmaz, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Mevzuat Genel Müdürü Mehmet Ökmen, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Günay Albayrak, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Ömer Serdar Atabey, Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Ateş, Bilgi İşlem Genel Müdürü Servet Gül, Strateji Geliştirme Başkanı Tahir Hırslı olarak atanmıştır.
Yayımlanan karara göre, İnsan Hakları Dairesi Başkanı Hacı Ali Açıkgül görevden alınarak yerine Abdullah Aydın atanmış, İcra Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu görevden alınarak yerine Hasan Özçelik atanmıştır.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, atamalar hakkında sosyal medya hesabından hayırlı olsun mesajı paylaştı. Tunç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Bakanlığımız üst kademe yöneticiliklerine atanan birim amirlerimize görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Görevleri sona eren birim amirlerimize bugüne kadar adaletin tecellisi yolunda verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Adalet hizmetlerimizin etkinliğini ve vatandaşlarımıza sunulan hizmetin kalitesini daha da artırmak için el birliğiyle çalışacağız” ifadelerini kullandı.