Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bir araya geldi

Piyasalarda yaşanan hızlı yükseliş sonrası dolar 13.50 ile euro ise 15.20 ile rekor kırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurlardaki aşırı oynaklık sonrası Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bir araya geldi
23 Kasım 2021
A+
A-

Güne 11.40 seviyelerinden başlayan dolar, gün içinde hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek 13.50 ile rekor kırdı. Güne 12.80 seviyelerinden başlayan euro ise 15.20 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar ve euro bir gün içinde 2 liradan faza yükseliş gerçekleştirdi. Piyasalarda yaşanan aşırı oynaklık sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası patronu Şahap Kavcıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN DETAYLAR PAYLAŞILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya yakın bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bugün Ankara’da bir araya geldi. Görüşme, dolar/TL kurunun geçen haftadan bu yana devam eden sert değer kayıplarının ardından gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin detay paylaşılmadı. Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

MERKEZ, SON 3 AYDA 400 BAZ PUAN FAİZ İNDİRDİ

Merkez Bankası’nın faiz hamleleri sonrası TL’de sert değer kayıpları yaşanıyor. Eylül ayında 100 baz puan, ekimde 200 baz puan, kasımda ise 100 baz puanlık indirime giden Merkez, son üç ayda faizi 400 baz puan düşürdü. Merkez’in seri faiz indirimi sonrası TL hızlı bir düşüş gösterdi.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ TL’YE DEĞER KAYBETTİRİYOR

Merkez, geçen hafta yaptığı PPK toplantısında gelecek ay bir faiz indirimi daha yapabileceğine işaret etti. Merkez’in faiz indirimlerine devam edeceğinin sinyalini vermesi ve faiz indirimi beklentisinin artması TL’nin değer kaybetmesinde ana etken.

HABER: Hasan Sezgin Karabulut

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.