DEM Parti heyeti bugün AK Parti ile görüşecek
DEM Parti heyeti, siyasi parti görüşmeleri kapsamında bugün TBMM’de AK Parti ile görüşecek.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetinin İmralı’da Kürdistan İşçi Partisi (PKK) lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) siyasi partilerle görüşme takvimi netleşiyor.
Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Ahmet Türk’ten oluşan heyet 6 Ocak Pazartesi günü ilk olarak saat 11:00’da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile parti genel merkezinde görüşecek.
Heyet daha sonra ise 13:30’da TBMM’de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile görüşecek.
DEM Parti’nin AK Parti ziyaretinde AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın olmayacağı öğrenildi.
Ardından 15:30’da Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile genel merkezde görüşme yapılacak.
DEM Parti heyeti 7 Ocak Salı ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı genel merkezlerde ziyaret edecek.
CHP İLE TAKVİM BELİRSİZ, İYİ PARTİ İSE GÖRÜŞMEYECEK
DEM Parti’nin CHP ile görüşme takvimi ise netleşmedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ardahan, Kars, Erzurum’da pazar akşamına kadar sürecek programım var. Pazartesi gününden sonra Ankara’da olacağım. Randevu taleplerini değerlendireceğim,” demişti.
Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti’nin ise DEM Parti’nin randevu talebini kabul etmeyeceğini söyledi.