Dolar 32,3984
Euro 35,0370
Altın 2.322,52
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 18°C

Derbinin ertelenmesine karşı çıkan Beşiktaş’a Galatasaray’dan cevap geldi

Galatasaray, Başkan Burak Elmas imzasıyla Beşiktaş maçı için yaptıkları erteleme talebine dair bir açıklamada bulundu. Siyah-beyazlıların erteleme talebine dair olumsuz yaklaşımı için Elmas, “Bizim, ülke puanını yükselterek Türkiye’ye +1 kontenjan sağlama savaşımızı anlamamaları normal… Çünkü kendileri, “Ülke puanı, ülke puanı” diye başladıkları sezonda, bırakın puan almayı, Avrupa’da gol bile atamadılar.” dedi.

Derbinin ertelenmesine karşı çıkan Beşiktaş’a Galatasaray’dan cevap geldi
12 Mart 2022
A+
A-

Avrupa Ligi son 16 turunda 17 Mart Perşembe günü Barcelona ile kritik bir maça çıkacak Galatasaray, TFF’ye 14 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçının ertelenmesi için talepte bulundu. Siyah-beyazlılar bu talebe olumsuz yaklaşırken, Galatasaray Başkanı Burak Elmas konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Burak Elmas’ın açıklaması şöyle:

“ASLANLAR GİBİ BEKLİYORUZ”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas: “Biz kimseden ‘torpil’ istemiyoruz, oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz!” 14 Mart 2022 Pazartesi günü oynanması planlanan Galatasaray – Beşiktaş maçının ileri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili başvurumuzu, 11 Mart 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’na ilettik.

“BU SÜREÇTEN ZARARLI ÇIKACAK TARAF TÜRK FUTBOLU OLACAK

Başvurumuzun ardından bazı Beşiktaş yöneticilerinin ve taraftarlarının, konuyla ilgili olumsuz görüş bildirdiğini görüyorum, takip ediyorum. Belki de kendilerine göre haklılar… Ama biz de haklıyız. Haklılığımızın nedeni, sadece Galatasaray’ın bu süreçten zarar göreceğine inanmamız değil. Çekinmemiz hiç değil… Bunu söylemeye bile gerek yok. Haklılığımızın nedeni; Bu süreçten en zararlı çıkacak tarafın Türk futbolu olacağından emin olmamız.

“HATA HEPİMİZDE”

Çok kez söyledik… Türk futbolunda bazı şeylerin değişmesi gerek. Evet belki değişmemek en kolayı ama değişmemeyi tercih ettiğimizde, nelerle karşılaştığımızı son 20 yılda hep birlikte gördük. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş fark etmez… Son 20 yılda, Türk futbolu olarak sürdürülebilir bir başarımız var mı? Sorumlusu kim? Hata kimde? Hata hepimizde…

“YILLARDIR BİRBİRİMİZİ AYAĞIMIZDAN TUTUP AŞAĞI ÇEKTİK”

Hata, bir başvurunun nedenlerini bile görmeye çalışmadan, intikam motivasyonuyla hareket etmekte… Hata, bir takımımız Avrupa’dan elendiğinde, ona Türk futbolu için teşekkür etmektense, atışmayı tercih etmekte… Bunu söylerken, çuvaldızı kendimize batırdığımızı da fark etmişsinizdir. Yıllardır, ‘ezeli rekabet’ söylemine sığınıp birbirimizi ayağımızdan tutup aşağı çektik.

“CENTİLMENLİK DE BULAŞICIDIR”

Ligimizin, futbolumuzun, kulüplerimizin geldiği yer ortada. Bir de farklı bir yol deneyelim… Evet, rekabet heyecan verir ama centilmenlik ‘iyileştirir’. Ve aynı iyilik gibi, centilmenlik de bulaşıcıdır.

“BEŞİKTAŞ, ÜLKE PUANI HEDEFİYLE BU KURALLARIN BOZULMASINDA MAHSUR GÖRMEDİ”

Sizlerin de bildiği gibi, Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci ve üçüncü lig müsabakalarının tamamını erteledi. Yine aynı şekilde Türkiye Basketbol Federasyonu da basketbol karşılaşmalarında erteleme yoluna gitti. Kamu ve özel sektörde mesai kısıtlamalarına gidilirken, okullarda ‘şimdilik’ pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi. Bu noktada ertelemeyle ilgili başvurumuzda söz sahibi olan herkese şunu hatırlatma görevini kendimde hissediyorum. Bundan 8 ay önce, Sayın Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi gereken ve Finansal Eşit Rekabeti sağlamaya yönelik ana kuralı “Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye ihtiyaç var.” sözleriyle talep etti ve ülke puanı hedefi ile bu kuralların bozulmasında hiçbir mahsur görmedi.

“AVRUPA’DA KAZANMAYI UNUTTUKLARI GİBİ GALATASARAY’I DA TANIMIYORLAR”

Kurallara uyma samimiyeti önemlidir. Namağlup bir şekilde Avrupa’da mücadele etmeye devam eden Galatasaray’ın torpile de kayrılmaya da ihtiyacı yok! Bu noktada bizi yanlış anlamışlar… Bizim, ülke puanını yükselterek Türkiye’ye +1 kontenjan sağlama savaşımızı anlamamaları normal… Çünkü kendileri, “Ülke puanı, ülke puanı” diye başladıkları sezonda, bırakın puan almayı, Avrupa’da gol bile atamadılar. Avrupa’da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray’ı da tanımıyorlar.

Bu erteleme başvurusunun asıl sebebi;

  • Çok sayıda lig müsabakasının ertelenmesine sebep olan, İstanbul’da hayatı durduran olağanüstü hava koşullarıdır.
  • Yoğun kar yağışının getirdiği bu olağanüstü koşullarda, hiçbir zeminin 3 günde 2 maçı kaldıramayacağının gün gibi aşikar olmasıdır.
  • Kaldı ki asıl sorun, takımımızın hala İstanbul’a ulaşamama sorunudur… Yani perşembe gecesi Camp Nou’da Barcelona’ya karşı akılcı ve belirleyici bir mücadele sergileyen takımımızın şu an itibarıyla hâlâ İstanbul’a dönememiş olması; gün içinde de dönüşünün mümkün gözükmemesidir. Mevcut koşullar içinde pazar günü evine; yani İstanbul’a dönüp dönemeyeceği de şu an için belli değildir.
  • Adil rekabet ortamının, bizim dışımızdaki sebepler yüzünden ortadan kalkmasıdır.
  • Türk futbolu için, Avrupa arenasında son yılların en önemli mücadelesi öncesi, takımımızın o maça yüzde 100 hazırlanabilme arzusudur.

“TÜM MİLLETİMİZE BÜYÜK UMUT, GÜVEN VE MORAL VERECEKTİR”

Başvurumuzda da belirttiğimiz gibi; Türk futbolu olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde, Avrupa Ligi’nde elde edeceğimiz her başarının, ülke puanımız için paha biçilemez bir değeri vardır. Çeyrek final, hatta olası bir final yolculuğu tüm milletimize büyük umut, güven ve moral verecektir.

“BİZ KİN GÜTMEYİZ”

Ve tüm bunların ötesinde, bu başvurunun ilgili taraflarca kabul edilmesi, yıllardır özlemini çektiğimiz centilmenlik ve dayanışma iklimine tarifsiz bir katkı sunacaktır. Türk futbolunda ‘değişim’, ‘dönüşüm’, ‘temiz sayfa’ sözlerinin en fazla kullanıldığı dönemdeyiz. Ve şimdi bu sözlerin samimiyet testinden geçiyoruz. Diğer yandan, başvurumuz kabul edilmezse de çıkar aslanlar gibi oynarız. Hiç sorun değil. Ve emin olun ki; kızmayız, kin gütmeyiz.

“GALATASARAY’I VAR EDEN BU DEĞERLERDİR”

Yarın, benzer bir durum geliştiğinde, Türk futbolunun Galatasaray’ın iradesine ihtiyacı olduğunda, hiçbir şey olmamış gibi; ülkemizin, Türk sporunun, ebedi dostlarımızın yanında saf tutarız. Rakiplerimiz Avrupa’da başarılar kazandığında, heyecanlarını, mutluluklarını paylaşırız. Ülkemize yaşattıklarıyla gurur duyarız. Bu kurucularımızdan bize miras kalmış; bugüne kadar bu bayrağı gururla taşımış efsane başkanlarımızın bizlere öğrettiği Galatasaray değerlerinin bir gereğidir. 117 yıldır, Galatasaray’ı var eden de bu değerlerdir.

“GÖLGE ETMESİNLER YETER”

Altını tekrar çiziyorum: Biz kimseden ‘torpil’ istemiyoruz… Bizi biraz kayırın da demiyoruz; gölge etmesinler yeter diyoruz! Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü saat 20.00’de Ali Sami Yen’de, Nef Stadyumu’nda ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz! Saygılarımla,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.