Dolar 39,2413
Euro 44,6186
Altın 4.162,37
BİST 9.170,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 27°C

Dilan ve Engin Polat’a tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davada ikinci duruşma gerçekleşti. Duruşma başında Dilan Polat, ağlayarak ve “Allah’ım, ne zaman bitecek?” diyerek fenalaşıp dizlerinin üstüne çöktü. Banu Parlak ise salonda bulunan Dilan Polat’a destek vererek “Buradayım Dilan, buradayım, geçecek bunlar, bitecek” şeklinde konuştu. Mahkeme ara kararını açıkladı ve Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ve bir sanığın tahliyesine karar verdi. Banu Parlak, duruşma salonu dışında Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevinçle karşıladı. Ayrıca, Sıla Doğu’yu telefonla arayarak tahliye haberini verdiği anlar da kameraya yansıdı.

Dilan ve Engin Polat’a tahliye kararı
25 Haziran 2024
A+
A-
Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka suçlardan tutuklu olan Dilan ve Engin Polat çifti ile bazı sanıklar katıldı. Banu Parlak ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Ayrıca Dilan Polat’ın kızı da duruşma salonunda seyirci olarak bulunuyordu.

Duruşma esnasında Banu Parlak, mahkemeye sunduğu dilekçe ile Dilan ve Engin Polat çiftinden şikayetini geri çektiğini belirtti; ancak diğer sanıklar hakkındaki şikayetinin devam ettiğini ifade etti.

Duruşmanın başlangıcında Dilan Polat, gözyaşlarına hakim olamayarak fenalaşarak “Allah’ım, ne zaman bitecek?” diye ağladı. Bunun üzerine duruşma salonundaki Banu Parlak, Dilan Polat’a destek vererek “Buradayım Dilan, buradayım, geçecek bunlar, bitecek” şeklinde sözler sarf etti. Dilan Polat daha sonra salondan çıkarıldı.

Mahkeme hakimi, Dilan Polat’ın durumunu göz önünde bulundurarak “Gerekirse hastaneye götürülür” dedi ve Dilan Polat’ı cezaevine geri gönderme kararı aldı. Bu kararın ardından duruşma devam etti.

Daha önce cezaevinde bulunan Gültekin Alan adlı bir kişi ise mahkemeye bir dilekçe gönderdi. Alan, dilekçesinde Polat ailesine yönelik kara para aklama ve kumpas davası olduğunu iddia etti ve Barış Boyun’un örgüt lideri olduğunu belirtti. Ayrıca, Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması talimatını kendisinin verdiğini iddia etti.

Tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan ise, “Beni Polat çifti vurdurmuştu, Banu Parlak’ın işyerini de kurşunlattılar. Polat ailesiyle aram husumetlidir, Banu Parlak ile de aralarında husumet olduğunu biliyordum” dedi. Engin Polat ve babası, tanık ifadesindeki iddiaları reddetti.

Duruşma savcısı, dosyanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesini talep etti ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, Dilan, Engin ve Sezgin Polat ile bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ayrıca, dava dosyasının Barış Boyun’un lideri olduğu suç örgütü dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Duruşma salonu dışında Banu Parlak, Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevinç gösterdi. Aynı zamanda, telefonla Sıla Doğu’yu arayarak tahliye haberini verdi. Basın mensuplarına duygularını aktaran Parlak, “Çok mutluyum, Dilan’ı gördünüz, resmen yere yığıldı, kendimi tutamadım” dedi.

İddianamede, Dilan Polat ile Banu Parlak arasındaki husumetin sosyal medya üzerinden tehditlerle başladığı ve daha sonra silahlı saldırıya dönüştüğü belirtilmiştir. Dilan Polat’ın, Banu Parlak’ın işyerine silahlı saldırı düzenlemek için suç örgütü bağlantıları kullandığı iddia edilmiştir.

Güzellik merkezine kurşunlama davasında Dilan Polat'a tahliye kararı –  Alanya Postası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.