Doların düşmesini bedava poğaça, simit dağıtarak kutladı!
Adana’da bir pastane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam yaptığı açıklamaların ardından döviz kurlarında başlayan düşüşten dolayı, vatandaşa bedava poğaça, simit dağıttı. Açıklama yapan işletme sahibi Orhan Can, dün akşamdan itibaren döviz kurlarındaki düşüşten dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı’nda pastane işleten Orhan Can, döviz kurlarında başlayan düşüş nedeniyle iş yerinde 1 saat boyunca müşterilerine ve caddeden gelip geçenlere bedava simit ve poğaça ikram etti.
“DİĞER FİRMALARA ÖRNEK OLSUN”
AA muhabirine açıklamada bulunan işletme sahibi Orhan Can, dün akşamdan itibaren döviz kurlarındaki düşüşten dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Müşterilerine 1 saat içerisinde simit ve poğaça dağıtma kararı aldığını belirten Can, şunları kaydetti:
“Buradaki amacımız çok yükselen fiyatların dolar, altın ve avronun düşmesinden dolayı tekrar eski fiyatlarına getirmek ve diğer firmalara da örnek olsun. Herkes elini taşın altına koysun. Her şey vatan, millet, devlet ve bayrak içindir. Bu ülke bizimdir, sahipsiz değildir.”
Can, kent genelindeki 3 şubesinde, simit ve poğaça fiyatlarında indirime giderek 1 yıl öncenin fiyatlarına döndürdüğünü de sözlerine ekledi.
BENZER BİR DURUM MALATYA’DA DA YAŞANDI
Öte yandan benzer bir durumda Malatya’da yaşanmıştı. Malatya’da bir grup esnaf kent merkezindeki Şire Pazarı’nda doların düşüşünü davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Bir tatlıcı da ücretsiz tatlı dağıttı. Vatandaşların dolar sevincini değerlendiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Artan maliyetler o kadar çok yük olmuş, döviz o kadar canımızı yakmış ki, böyle durumda mutluluk ve sevinç hâline gelmiş” dedi.
Haber: İzel Çelik