Dolar 38,2026
Euro 44,1349
Altın 4.201,97
BİST 9.458,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

Döviz bürosu işleten iki kardeş 100 milyon TL ile kayıplara karıştı

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan ve 25 yıldan bu yana döviz bürosu işleten 2 kardeş, esnafa ve mahalleliye yüksek kar vaadiyle 100 milyon TL değerinde döviz sattıktan sonra kayıplara karıştı. Kardeş tutuklanırken, ağabeyini arama çalışmaları devam ediyor.

Döviz bürosu işleten iki kardeş 100 milyon TL ile kayıplara karıştı
13 Ekim 2022
A+
A-

İddiaya göre Bayrampaşa’da 25 yıldır döviz bürosu işleten Mesut ve Şükrü B. isimli iki kardeş müşterileri ve çevre esnafından düşük fiyattan döviz satın alarak yüksek kar elde edeceklerini vadederek yaklaşık 100 milyon lira topladı. Mesut B. para sahiplerine döviz cinsindeki tutarı en alt seviyeden alacaklarını belirtip oyalamaya başladı.
Alacaklılar gelince kaçtı
Döviz bürosuna para yatıran mağdurlar alacaklarını istemeye başlayınca Mesut B. kaçtı. Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen polis ekipleri kardeşlerden Şükrü B. ve iki döviz çalışanı gözaltına aldı. Şükrü B. “görevi kötüye kullanma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 döviz çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ağabey Mesut B. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Olayla ilgili mağdurların ifade alma işlemleri sürüyor.
“Devamlı gelip gittiğimiz bir yerdi”
Emre Deve şaşkın olduklarını ifade ederek, “Olayı bu sabah öğrendim. Açıkçası çok üzüldüm devamlı gelip gittiğimiz bir dövizciydi. Kendisi de burada yokmuş. İnşallah en yakın zamanda bulunur. Tanışıklığımız TL al, dolar ver cinsindendi. Miktar konusunda duydum 100 milyon lira kadar. O da 4,5- 5 milyon dolara tekabül ediyor artık bunların önüne geçilmeli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.