Dolar 36,4344
Euro 38,3436
Altın 3.446,43
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

DPli Şahin: “Hani zengin oluyorduk?”

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “2026’da ekonomik olarak rahatlayacağız” söylemine ateş püskürdü.

DPli Şahin: “Hani zengin oluyorduk?”
15 Ağustos 2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon oranlarındaki yükselişin yılbaşında pik yapacağını, bu tarihten sonra ise düşüş eğilimine girileceğini söyledi. Bakan Şimşek, asıl rahatlama için ise 2026 yılını işaret etti.
“BU NASIL BİR VURDUMDUYMAZLIK?”
İktidarın da Mehmet Şimşek’in de vatandaşla kasten dalga geçtiğini dile getiren Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin,” Ekonomik problemleri bitirecek, Türkiye’ye çağ atlatacak, Türkiye yüzyılını getirecek diye Mehmet Şimşek’i Hazine ve maliye bakanı yaptılar. Şimşek ise geldiği günden bu yana ekonomiyi düzeltmek yerine zam üstüne zam getirdi. Çiftçinin de, emeklinin de, işçinin de, memurun da aldığı iki üç kuruşu burnundan getirdi. Bizler ekonomiyi belki düzeltir diye düşünürken kendisi gaflet dolu açıklamalarda bulundu. Ekonomik olarak 2026’da rahatlayacağız diyerek resmen halka 2 yıl sabredin dedi. Böyle bir şey söylemesi gerçekten de Türkiye’nin ekonomisinin gülünç bir durumda olduğunu gösteren en büyük kanıtlardan bir tanesi. Hazine ve Maliye bakanının yapması gereken vatandaşları 2026 değil 2023’te, 2024’te, 2025’te refaha ulaştırmaktır. Ne demek 2026’da ekonomik olarak rahata ereceğiz demek. Bu nasıl bir vurdumduymazlık, bu nasıl bir rahatlık? Nereden belli ekonominin 2026’da düzeleceği. Hani 2023’te sözleşmeler bitiyordu, her yerden petrol, doğalgaz fışkırıyordu zengin oluyorduk? Bu vaatlere ne oldu da bu vaatler 2026’ya çekildi? İktidar da iktidarın bakanı da resmen vatandaşla dalga geçiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.