Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Erdoğan, “Onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bu iki yüzlülüktür” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tutuklu olan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karar bizi bağlamaz” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, “Onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bu iki yüzlülüktür” dedi.
23 Aralık 2020
A+
A-

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalara yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun “Asgari ücretten hangi vergiyi alacaksınız. Siz asıl vergiyi alınması gereken yerlerden alacaksınız.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksınız. Organ ticareti yapan adamdan vergi alacaksınız” açıklamalarını sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi kesecekmişiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Uyuşturucu satabilirsiniz, örgütler kurabilir, organ mafyacılığı yapabilirsiniz demektir! Sen ne yapıyorsun?” dedi.

AİHM’İN DEMİRTAŞ KARARINA TEPKİ

Bu açıklamalarının ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tutuklu olan HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki ‘Hak ihlali’ kararını tepki gösterdi.

“ÇİFTE STANDARTTIR”

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bu mahkemeler iç hukuk yolları tüketilmeden istisnai olarak açıklamıştır. AİHM gibi mahkemeler bizim iç mahkemelerimizin yerine karar veremez. Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak niteleyen bir mahkemenin 6-8 ekim olaylarının talimatını verene böyle bir karar alması çifte standarttır” dedi.

“ONLARCA İNSANIN KANI ELİNDE OLAN BİRİ OLDUĞUNU HATIRLATIYORUM”

Erdoğan açıklamalarının devamında, “Siyasetçi maskeli onlarca insanın kanı elinde olan biri olduğunu hatırlatıyorum. Bilmiyorlarsa biz bunu devamlı söyleyeceğiz. Bu iki yüzlülüktür” ifadelerine yer verdi.

NE OLDU?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili “Tutukluluğu sonlandırın” kararı alırken, bu karar özellikle iktidar tarafından büyük tepki çekti.

“KARAR BİZİ BAĞLAMAZ”

Kararı dün de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AİHM terörle ilgili Türkiye’den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.