Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 12°C

Erdoğan’ın alışveriş yaptığı markete Milletvekili Ümit Dikbayır’da gitti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi’nin İstanbul Üsküdar’daki Kısıklı şubesinde alışveriş yapıp “Fiyatları uygun” demesi sonrası şubesine İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da gitti.

Erdoğan’ın alışveriş yaptığı markete Milletvekili Ümit Dikbayır’da gitti!
13 Ekim 2021
A+
A-

Gıdadaki fahiş fiyatların gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatifi’nin Üsküdar, Kısıklı’daki şubesinden alışveriş yaptı. Buradaki fiyatların uygun olduğunu belirten Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi şubelerinin artırılacağının da haberini vermişti.

VEKİLİN ALIŞVERİŞİ 777 TL TUTTU

Bu gelişme sonrası İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifi’nin İstanbul Üsküdar’daki Kısıklı şubesine gitti. 15 günlük alışveriş yaparak sadece temel gıdalar ve az sayıda temizlik malzemesi alan Dikbayır’ın faturası 777,16 lira tuttu.

ACİL ZAM BEKLİYORUZ

Alışverişini değerlendiren Dikbayır’ın ilk sözleri şunlar oldu: “Bize fiyatlar makul demişti ama gördük ki fiyatların makullüğü ürünlere göre değil Sayın Cumhurbaşkanının aldığı maaşa göreymiş. Bir ailenin sadece temel gıda ürünlerini ve çok basit temizlik maddelerini aldık. 15 günlük bir alışveriş yaptık. 2 çeşit meyve alabildik. Sadece portakal ve armut aldık. Buna rağmen alışverişimiz 777 lira 16 kuruş tuttu. Bu şu demek oluyor; bir aylık alışveriş yapsaydık yaklaşık bin 600 lira tutacaktı. Ülkemizde asgari ücret ve emekli maaşlarını düşünürsek, vatandaşın durumu ortadadır.

Biz tekrar ocak ayı gelmeden vatandaşımıza, emeklimize, asgari ücretlimize bir acil ara zam bekliyoruz. Vatandaş sadece elektrik faturasını, su faturasını ödese, şunları alsa yine maaşı yetmiyor.”

Dikbayır’ın yaptığı alışveriş fişi:

İşte Ümit Dikbayır’ın eşi ile yaptığı alışverişten görüntüler:

HABER: Hasan Sezgin Karabulut

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.